Bölümümüzün akademik kadrosu Erik Ringmar ile güçleniyor!

ABD’den İngiltere’ye, Çin’den İsveç’e ve son olarak İbn Haldun Üniversitesine!

Bölümümüzün akademik kadrosuna katılan ve “Comparative International Systems” dersi veren Prof. Dr. Erik Ringmar, 1993’te Yale Üniversitesinde siyaset bilimi alanında doktorasını tamamladı. London School of Economics’te karşılaştırmalı politikalar üzerine 12 yıl ders veren Prof. Dr. Ringmar, 2007-2013 yılları Çin’de arasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler profesörü olarak akademik çalışmalarına devam etti.

Akademik ilgi alanları uluslararası hareketler ve uluslararası ilişkilerin tarihi etrafında şekillenen Prof. Dr. Erik Ringmar, 2014 yılından beri İsveç’te Lund Üniversitesinde öğretim üyeliği vazifesine devam ediyordu. Kimlik, modernite, Avrupa ve Doğu Asya tarihi, kapitalizm ve emperyalizm odaklı 5 kitap (Liberal Barbarism: The European Destruction of the Palace of the Emperor of China; Identity, Interest and Action: A Cultural Explanation of Sweden’s Intervention in the Thirty Years War; The Mechanics of Modernity in Europe and East Asia: Institutional Origins of Social Change and Stagnation; Surviving Capitalism: How We Learned to Live with the Market and Remained Almost Human; A Blogger’s Manifesto: Free Speech and Censorship in a Digital World ) ve tarih yazımının sorunları, uluslararası hukuk, anlatı teorisi ve uluslararası siyaset üzerine 50’den fazla akademik makalenin yazarı olan Prof. Dr. Ringmar’ın eserleri Çince, Korece ve Almancaya da çevrildi.

Erik Ringmar’ın Özgeçmişi

Erik Ringmar’ın Kişisel Web Sitesi