Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

4. All Azimuth Çalıştayı Gerçekleştirildi

01.04.2022
4. All Azimuth Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bölümümüz ve İhsan Doğramacı Barış Vakfı Dış Politika ve Barış Araştırmaları Merkezi (CFPPR) işbirliğiyle düzenlenen 4. All Azimuth Çalıştayı, “Dialogue in Core Periphery IR” başlığıyla 17-18 Mayıs tarihlerinde Süleymaniye Yerleşkemizde bulunan Salis Medresesinde gerçekleştirildi. Çalıştaya Mısır, İsveç, Hindistan, Arjantin, İngiltere gibi pek çok farklı ülkeden alanında yetkin akademisyenler misafir konuşmacı olarak katıldı.

Bölüm başkanımız ve Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Merkezi (ÇABAM) Müdürümüz Doç. Dr. Talha Köse ile CFPPR Genel Koordinatörü Prof. Ersel Aydınlı’nın birer selamlama konuşması yaptığı çalıştayın açılış konuşmasını ise CFPPR Direktörü Prof. Ali Karaosmanoğlu gerçekleştirdi. Çalıştayın ilk gün oturumları, Rektörümüz Prof. Recep Şentürk’ün “Âdemiyet: Evrensel İnsan Haklarının İslami Kaynakları” konulu konuşması ile sona erdi.

4. All Azimuth Çalıştayı’nda, dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler, merkez ve çevre arasındaki eşitsizlikleri tanımlayan yapısal faktörler ile bu faktörlerin uluslararası ilişkiler disiplini ve bilgi üretimi üzerindeki etkilerine odaklanarak merkez ve çevre arasındaki “diyalog/etkileşim” meselesini değerlendirdiler. Çalıştayda merkez ile çevre arasında uyuşmazlıkların üstesinden gelme stratejileri

Üç panel ve bir yuvarlak masa tartışmasından oluşan çalıştayda Üniversitemiz öğretim üyeleri Heba Raouf Ezzat ve Erik Ringmar’ın yanı sıra; Omair Anas (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi), Nathan Andrews (Northern British Columbia Üniversitesi), Gonca Biltekin (Bilkent Üniversitesi), Deep Datta-Ray (O.P. Jindal Global Üniversitesi), Melisa DeCiancio (FLACSO), Eyüp Ersoy, Latife Kınay (Bilkent Üniversitesi), Deniz Kuru (Türk-Alman Üniversitesi), Alice Lohmus (Bilkent Üniversitesi), Homeira Moshirzadeh (Tahran Üniversitesi), Deepshikha Shahi (Delhi Üniversitesi), Helen Turton (Sheffield Üniversitesi) ve  Yongjin Zhang (Bristol Üniversitesi) birer sunum yaptı.

Çalıştayda sunulan tebliğler Dış Politika ve Barış Araştırmaları Merkezi’nin yayını olan All Azimuth : Dış Politika ve Barış Araştırmaları dergisinde yayınlanacak.